6 Ocak 2011 Perşembe

Silinmiş Dosyaları Bulmak

Bu sefer basit ama kullanışlı bir program tanıtmak istiyorum. İsmi Recuva. Bu küçük program yanlışlıkla veya bilerek sildiğimiz ama gerekli olan dosyaları kurtarmamızı sağlıyor. Piyasada bu işi daha iyi yapan bir çok program var ama bu hem bedava hemde basit ve kullanışlı.
Programı buraya tıklayarak Windowsun herhangi bir sürümünde kullanabileceğiniz kurulum dosyasını  indirebilirsiniz. İndirme bittiğinde çift tıklayarak kuruluma başlayabiliriz.

Kurulumda ilk olarak programda kullanmak istediğimiz dili seçiyoruz. Ardından bir kez İleri butonuna basıyoruz. Daha sonya Sözleşmeyi kabul ediyoruz. Kur butonuna basarak kurulumu başlatıyoruz. kurulum fazla uzun sürmüyor 5-6 saniye sonra kurulum bitmiş olacaktır.
Programı açtığımızda bir Sihirbaz ile karşılaşıyoruz İptal'e basarak kapatın. Aşağıdaki ekran gelecektir.


Kırmızı kutu ile gösterdiğim yerden silinmiş dosyaları arayacağımız disk bölümünü seçiyoruz. İstersek daha derinden aramasını sağlamak için en sağda kutu içinde gösterdiğim "Ayarlar" butonundan gerekli ayarlamayı yapabiliriz. Gerekli ayarı yaptıktan sonra mavi kutu ile gösterdiğim "Tara" butonuna basarak aramayı başlatabiliriz.. Arama işlemi yaptığımız ayar ve diskimizin büyüklüğüne göre biraz zaman alacaktır. 


Arama işlemi bittiğinde yukarıdaki resimde görüldüğü gibi bulunan dosyalar listelenecektir. Kurtarmak istediğimiz dosyanın önündeki kutuya işaret koyduktan sonra kırmızı kutu ile gösterdiğim "Kurtar..." butonuna basmamız gerekiyor.


"Kurtar..." butonuna bastıktan yukarıdaki gibi bir perncere açılacaktır. Burada bulunan dosyaları kaydedeceğimiz yeri seçtiken sonra "Tamam" butonuna basarak dosyaların kaydedilmesini sağlamış oluruz. Dikkat etmemiz gereken nokta dosyalarımızın silinmesinin üzerinden ne kadar çok zaman geçmişse ve bilgisayara yeni dosyalar eklemişsek silinen dosyaları bulmamız daha doğrusu bulsak bile kurtarmamız zor olacaktır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder